Formal şi nonfomal în activitatea didactică

Într-o zi superbă de toamnă, cu semnificaţii deosebite, pe 8 noiembrie 2013, la ora 10.00, în sala Ateneu, s-au deschis lucrările Simpozionului Internaţional „Formal şi nonformal în activitatea didactică”.
De cum intrai, te întâmpina munca asiduă a colegilor noştri, imortalizată în afişe originale, care te introduceau uşor în atmosfera dinamică a şcolii.
Doamna inspector şcolar de specialitate, prof. înv. primar Rodica Leonte, a prezentat distinşii invitaţi: conferenţiar univ. dr. Ioan Dănilă, lector univ. dr. Costică Lupu, inspector şcolar  de specialitate, prof. înv. preşcolar Aurelia Piţu, inspector pentru educaţie permanentă şi mentorat, prof. Camelia-Elena Râncu şi alţii.
Fiecare şi-a exprimat respectul pentru profesia de învăţător şi a punctat aspecte formale şi nonformale în activitatea didactică. Aceste pledoarii inovatoare s-au împletit, în chip armonios, cu regalul artistic prezentat de elevii Colegiului de Artă „George Apostu” Bacău, aducând un plus de sensibilitate tuturor. Efervescenţa rezultată a atins, cu siguranţă, spiritul tuturor colegilor prezenţi în sală.
Activitatea a continuat, de la ora 14.00, la Şcoala Gimnazială ,,Alexandru Ioan Cuza” Bacău, pe două direcţii:
– Adunarea Generală a Asociaţiei Învăţătorilor din judeţul Bacău;
– prezentarea lucrărilor pe secţiuni.
De la ora 17.30, colegii s-au îndreptat spre Slănic-Moldova, unde s-a desfăşurat, într-un cadru mirific, activitatea de socializare „Comunicarea între cadrele didactice în mediul nonformal”.
Şi, pentru ca nimic să nu se piardă, lucrările colegilor au fost reunite în cartea simpozionului, la care se poate apela în permanenţă pentru a face schimb de idei, de bune practici.
Aşa cum deseori cărţile sunt albinele care duc polenul însufleţitor de la o minte la alta, cei care s-au implicat sufleteşte în această acţiune sunt mesagerii minunilor create de omenire în calea ei spre fericire.

prof. Monalisa-Laura Gavriluţ
Şcoala Gimnazială „Spiru Haret” Bacău

***

Imagini video şi foto de la Simpozionul internaţional desfăşurat de Asociaţia Învăţătorilor din judeţul Bacău în data de 8 noiembrie 2013.

***

Publicitate

Un răspuns la „Formal şi nonfomal în activitatea didactică

  1. Merlusca Irina 1 decembrie 2013 la 21:47

    O activitate reuşită!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: