5 IUNIE – ZIUA ÎNVĂŢĂTORULUI

Ziua Învăţătorului celebrată pe data de 5 iunie a fost o zi dedicată nouă, celor care,  după  un an şcolar încununat cu realizări profesionale şi multă muncă, am reuşit  să ne deconectăm pentru  câteva ore şi să păşim pe urmele părintelui Arsenie Boca, cu pace şi voie bună în suflete.
Excursia iniţiată de conducerea Ascociaţiei Învăţătorilor din judeţul Bacău, la care au participat o parte din colegii învăţători,  a fost una spirituală, de suflet, în care ne-am regăsit pe noi, am meditat la tot ceea ce am realizat  şi ne-am încărcat pozitiv pentru viitoarele iniţiative şi proiecte profesionale şi personale.  Astfel, am poposit la Prima Şcoală Românească, din Braşov, unde, am stat în vechile bănci ale învăţătorului Anton Pann, după care am vizitat Castelul Bran şi împrejurimile. Ziua de 5 iunie s-a încheiat cu o binemeritată cină festivă, dedicată cadrelor didactice. În ziua următoare,  mulţi dintre noi am rămas plăcut surpinşi de frumuseţea Peşterii Scărişoara, care adăposteşte cel mai mare gheţar din ţară. Vizitarea Cetăţii Alba-Iulia,  punct istoric restaurat, a completat ziua a II-a a excursiei, frumos petrecută, în inima Ardealului.
Duminica, zi sfântă, am petrecut-o în pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop. Am vizitat apoi Mănăstirea Sâmbăta de Sus şi Biserica din Chichiş, judeţul Covasna, unde am fost întâmpinaţi cu căldură de localnici, mândri păstrători ai icoanei Maicii Domnului, pictată de părintele Arsenie Boca.
La mulţi ani tuturor învăţătorilor şi vă dorim să aveţi parte de o vacanţă binecuvântată şi binemeritată!
                                                                                               prof. înv. primar Adriana Dima
                                                                                        Colegiul Naţional ,,Ferdinand I Bacău
***
***
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: