Proiect „Într-o situație critică, orice secundă contează!”

sigla primarie

Prin proiectul „Într-o situaţie critică, orice secundă contează!” („Proiect realizat cu sprijinul Primarului Municipiului Bacău şi al Consiliului Local al Municipiului Bacău. Conţinutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziţia Municipiului Bacău şi nu implică nicio responsabilitate din partea acestora”) contribuim la sprijinirea tinerilor pentru a deveni cetăţeni activi în procesul de dezvoltare a comunităţii locale.
​Grupul țintă este format din 120 elevi cu vârsta cuprinsă în intervalul 9 – 11 ani și 20 cadre didactice din municipiul Bacău.
​Proiectul urmărește implementarea educației pentru acordarea primului ajutor în situaţii de accidente, încă din copilărie, cu reactualizare la intervale regulate (după formarea elevilor și cadrelor didactice din municipiul Bacău va urma formarea elevilor și cadrelor didactice din județ de către grupul de formatori organizat la nivelul asociației ce va continua pregătirea în acordarea primului ajutor și după finalizarea implementării proiectului și care va continua participarea la viitoare proiecte și promovarea cursurilor de pregătire în acordarea primului ajutor).
​Tot în prima etapă ne-am propus să formăm și aproximativ 20 de cadre didactice din județ, membri ai Asociației Învățătorilor din județul Bacău, din fondurile asociației. Din rândul cadrelor didactice formate în prima etapă vom constitui grupul de formatori pentru cursurile de pregătire în acordarea primului ajutor.
​Elevii și cadrele didactice formate vor ști cum trebuie să reacționeze și să acționeze în cazul unui accident până la sosirea ambulanțelor și a personalului medical calificat
Cadrele didactice, care vor urma cursurile de acordare a primului ajutor de bază, fără echipament specific, vor fi capabile să acorde primul ajutor de bază, elevilor aflați în situații de risc, până la sosirea ambulanțelor și a personalului medical calificat.
Regulile de conduită în acordarea primului ajutor vor fi împărtășite de către beneficiarii finali cu familiile lor, prietenii și colegii, direct sau prin intermediul grupului permanent de prim ajutor constituit prin proiect, pentru fiecare zonă. În mod indirect vor beneficia și unitățile de învățământ în care învață/predau elevii/cadrele didactice care participă la instruiri, precum și întreaga comunitate locală.
„Bacău – Capitala Tineretului din România, în anul 2017”​

Rodica LEONTE, Președintele Asociației Învățătorilor din județul Bacău, managerul proiectului

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: